В УжНУ готуються до вручення дипломів

В університеті завершується навчальний рік. У студентів попереду сесія, а в магістрів, спеціалістів та бакалаврів – вручення дипломів.

Підготовку до вступної кампанії, навчальні здобутки й найближчі плани обговорили під час засідання ректорату Федір Ващук, ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор, Юліан Височанський, проректор, Світлана Джупіна, начальник навчально-методичного відділу спільно з деканами факультетів, директорами інститутів, представниками структурних підрозділів вишу.

Ректор сподівається на суттєве підвищення показників УжНУ в рейтингових переліках українських вишів. Наразі університет посідає другу сходинку з патентування, третє місце з ліцензування і п’яте – з науково-метричної бази в Україні, – повідомив проректор Юліан Височанський. Також він запропонував продовжити традицію таємного голосування за монографії у різних галузях під час засідання вчених рад.

До завершення травня студентів ЗакДУ офіційно переведуть до УжНУ як таких, що навчаються в УжНУ. Наразі триває інтеграція навчальних планів. Узгодити програми потрібно з максимальною користю для студентів, наголосив Федір Ващук.

Вже з наступного тижня керівництво УжНУ «переїжджає» до нового ректорату – колишнього економічного факультету. У цьому ж корпусі буде розташований музей історії університету, формування якого наразі триває.

З 30-го червня в університеті починається вручення дипломів. У цей час на факультетах триватимуть дні відкритих дверей. Для охочих четвертокурсників, які планують вступати до магістратури чи здобувати диплом спеціаліста, у липі розпочнуться іспити. З детальною інформацією можна ознайомитися на сайті УжНУ у розділі «Абітурієнту». Процедура зарахування, у тому числі вступні випробування нелегкі. Зважаючи на успішність студента за 4-річне навчання ректор УжНУ Федір Ващук у майбутньому планує полегшити для цих студентів процедуру зарахування.

Джерело: Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ