У Мукачеві пройшов навчально-методичний семінар вчителів математики

20 травня 2013 року у ліцеї відбувся навчально-методичний семінар вчителів математики загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Тема семінару: “Методика розв’язування математичних задач та використання новітніх технологій для підготовки учнів до ЗНО”.

Вчитель математики Турянчик Любов Анатоліївна ознайомила присутніх з тестуванням як методом, видами, формами та вимогами до створення тестових завдань. Любов Анатоліївна продемонструвала збірники тестових завдань, електронні засоби навчання та тренінг-програми, які можна використовувати для підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання з математики.

Задачі з параметрами є одними з найважчих задач курсу елементарної математики. Їхнє розв’язання по суті це є дослідження функцій, що входять в умову задачі, і подальше розв’язання рівнянь або нерівностей з числовими коефіцієнтами. Задачі з параметрами включені в завдання ЗНО з математики. Вчитель ліцею Козарик Надія Августинівна продемонструвала присутнім деякі методи розв’язування задач з параметрами.

Методист методичного кабінету Бабуняк Наталія Федорівна, відповідальна за ЗНО в місті, детально проаналізувала результати ЗНО з математики за 2012 рік, типи завдань та наголосила на типових помилках, які допускають учні. Наталія Федорівна ознайомила порисутніх з онлайн тестуванням для підготовки до ЗНО-2013 з математики.

Завідувач методичного кабінету Рубець М.І. наголосила на особливостях організації та проведення ДПА з математики у 2012-2013 навчальному році.

Підводячи підсумки семінару, вчителі математики підкреслили доцільність проведення та важливість питань, які розглядалися на семінарі.

Джерело: Управління освіти м. Мукачева