У Хусті підтримали євроінтеграційну заяву облради

У Хусті, 23 травня, засідали міські депутати – відбулося II-е пленарне засідання VII сесії Хустської міської ради VI скликання.

Цього дня на порядок денний було винесено більше півсотні питань, пов’язаних з врегулюванням земельних відносин, майна комунальної власності та бюджетні питання, з розгляду яких і розпочали пленарне засідання. Передовсім затвердили звіт про виконання міського бюджету за I квартал 2013 року, ухвалили «Програму охорони навколишнього природного середовища в м. Хуст на 2013 рік, затвердили «Програму зайнятості на період до 2017 року та Державну цільову програму «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період до 2020 року та внесли зміни ще до двох програм – «Програми благоустрою міста Хуст на 2011-2015 роки» та «Міської цільової соціальної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2012 – 2017 роки».

Після розглянули, а згодом і ухвалили низку питань, пов’язаних з врегулюванням земельних відносин та майна комунальної власності. Серед основного: затвердження переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Хуст, визначених до відчуження в 2013 році та затвердження способу їх використання.

У частині «Різне» одностайним голосуванням підтримали Заяву Верховної Ради України «Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», ухвалили рішення «Про присвоєння Хустській гімназії – інтернату імені Івана Магули та внесли зміни до Положення про Хустський міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді та до Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин м.Хуст». Ухвалили міські депутати і низку рішень про надання одноразової матеріальної допомоги окремим громадянам міста.

Насамкінець привітали новообраного депутата Хустської міської ради – Єву Раковці.

Після чого II-е пленарне засідання VII сесії Хустської міської ради VI скликання завершило свою роботу.

Джерело: Хустська міська рада