Закарпатська прокуратура попередила незаконне вилучення державного майна

Як повідомила начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді Оксана Шляхта, постановою окружного адміністративного суду від 27 травня задоволено позов Ужгородського міжрайонного прокурора до Ратівецької сільської ради Ужгородського району.

Мова йде про скасування рішення ради «Про визнання безхазяйними нерухомих об’єктів», яким визнано безхазяйним майно, що перебуває на балансі державного підприємства «Дослідне господарство» агрофірма «Еліта» Закарпатського інституту агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук». В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частини.

Незаконне рішення Ратівецької сільської ради скасовано. Попереджено незаконне вилучення державного майна площею понад 30 тис. м2, балансовою вартістю більше 2,5 млн. грн.

Підставою для звернення до суду з позовом було відхилення протесту прокурора на зазначене протиправне рішення, оскілки вказане майно визнано безхазяйним без погодження Національної академії аграрних наук України, яка забезпечує реалізацію прав держави як власника цих об’єктів.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

https://zakarpatpost.net