В Ужгороді вогнеборці “гасили” АЗС

29 травня на одній з газових автозаправних станцій Ужгорода виникло загорання автомобіля ЗіЛ.

Вогняна стихія, що взяла у свої заручники автівку, щосекунди загрожувала перекинутись на заправні колонки, і тоді катастрофічних наслідків стихії було б не уникнути. На щастя, дана ситуація була умовною. Це ужгородські вогнеборці спільно з працівниками АЗС тренувались гасити пожежу на газовій автозаправній станції.

Подібні тактико-спеціальні навчання проводяться вонеборцями Управління ДСНС України у Закарпатській області регулярно. Адже автозаправні станції – місця підвищеної пожежної небезпеки, і вогняній стихії на їх територіях краще запобігати, ніж потім з ними боротися.

У ході аналогічних тренувань особовий склад державної пожежно-рятувальної частини № 14 вдосконалює пожежно-тактичні знання та практичні навички, які вкрай необхідні у повсякденній роботі вонеборців.

Такі навчання налагоджують взаємодію між підрозділами Управління ДСНС та іншими службами життєзабезпечення обласного центру, відпрацьовують злагоджений механізм співпраці. В подальшому це дозволить оперативно й дієво спрацювати при виникненні надзвичайної ситуації, а головне не допустити травмування та загибелі людей.

У ДСНС України у Закарпатській області