До кінця року в області з’явиться ще 2 будинки сімейного типу

Закарпатська область посідає одне з чільних місць щодо створення умов для сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про залучення дітей до таких форм виховання розповіла заступник начальника служби у справах дітей Наталія Красногорська.

– У нашій області вживаються заходи щодо реалізації соціальних ініціатив Президента України, що стосуються створення умов для сімейного виховання та творчого розвитку кожної дитини. Діяльність органів виконавчої влади спрямована на соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, реалізації їхніх прав на освіту, охорону здоров’я та гармонійний розвиток. Для цього, перш за все, необхідно якомога більше дітей залучити до сімейної форми виховання.

На сьогодні в області проживає 2411 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Більшість з цих дітей (1821 дитина) охоплено сімейними формами виховання. З них 1473 дитини перебувають під опікою/піклуванням та проживає у сім’ях громадян, ще 348 дітей знаходяться на вихованні у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях.

Закарпатська область займає чільне місце по кількості дитячих будинків сімейного типу. На сьогоднішній день їх функціонує 36. Протягом 2013 року заплановано створити 2 дитячі будинки сімейного типу у Виноградівському та Ужгородському районах, а також 14 прийомних сімей, – розповіла Наталія Красногорська.

Прес-центр ОДА