Закарпатцям розказали про діяльність Міністерства доходів і зборів України

Сьогодні, 29 травня, під час роботи круглого столу за участю представників громадських організацій, бізнесу та засобів масової інформації презентували роботу Міністерства та його територіальних органів.

В.о.начальника Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Василь Іванчо підкреслив: «Об’єднання податкової та митної служби у єдине Міністерство доходів та зборів України – це важлива реформа, яка цілком відповідає загальносвітовим і європейським стандартам, зокрема. Концентрація усіх функцій, пов’язаних з адмініструванням податкових та митних платежів, в рамках єдиної структури – це шлях, який обрали багато провідних країн, в тому числі Великобританія, Данія, Латвія, та Канада».

Вперше в історії незалежної України у складі центральних органів виконавчої влади буде відомство, яке несе на собі всю повноту відповідальності за наповнення державного бюджету.

Від створення Міністерства бізнес отримає ряд вигод, серед яких:

– спрощення процедур отримання адміністративних послуг;

– підвищення якості, комплексність податкового та митного сервісу;

– скорочення кількості часу на обслуговування в державних органах.

Пріоритети роботи Міністерства залишаються незмінними: удосконалення системи адміністрування податків та митних платежів, якісне обслуговування платників із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, мінімум витрат часу представниками бізнесу на спілкування із державою, і максимум – на основну діяльність.

На рівні області працюватиме Головне управління Міністерства доходів і зборів України у Закарпатській області, яке координуватиме роботу митних пунктів і податкових інспекцій. Ряд функцій об’єднуються, зокрема, податковий та митний аудит, IT – технології, які дозволять моніторити рух товарів від перетину кордону до споживача, – повідомляє офіційний сайт Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

Проведення реорганізації територіальних органів не погіршить умов обслуговування платників, які, як і раніше, зможуть отримувати якісне податкове супроводження, а також ряд митних послуг у центрах обслуговування платників податків, які в минулому році були відкриті у всіх регіонах України. В Закарпатті працює десять таких Центрів.

У сервісних центрах вже можна отримати електронний цифровий підпис для здійснення в онлайн-режимі не лише податкових, а й митних процедур, а також використати його для подання звітності до Пенсійного фонду та органів статистики.

Василь Іванчо зауважив, що Міністерством значна увага приділяється механізмам громадського контролю, зворотного зв’язку з платниками. Проведено ребрендинг антикорупційного сервісу – відтепер через «Пульс» Міністерства можна вирішити і податкові, і митні питання.

В.о.начальника Чопської митниці Міндоходів Олександр Похилько відзначив, що імпортери та експортери не відчують жодних незручностей від реорганізації, оформлення вантажів здійснюватиметься у такому ж режимі і у ті ж строки, що й раніше. Кількість і дислокація митних пунктів не змінюється.

«До повноважень працівників оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань, які входять до складу Головного управління Міндоходів, належить боротьба з кримінальними та іншими правопорушеннями у сфері податкового, митного і пенсійного законодавства. Основним завданням залишається боротьба з контрабандою, яка повинна стати просто невигідною», – додав начальник оперативного управління Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Андрій Мілюченко.

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області