Інспектори Чопської митниці відкопали 700 блоків сигарет

Тютюнові вироби були приховані у двох потягах. Вчора після обіду у міжнародному залізничному пункті пропуску «Павлове», що на українсько-словацькому кордоні, у ході спільного митно-прикордонного контролю виявлено в одному із 46 вантажних вагонів 250 блоків сигарет прихованих у руді, загорнутих у чорні поліетиленові мішки.

Потяг слідував з України в Словаччину із залізною агломерованою рудою.Під час перевірки вагонівінспекториЧопськоїмитниці Міндоходів з прикордонниками звернули увагу на порушення цілісності поверхні вантажу в 26-му вагоні. За допомогою трьохметрових щупів та лопат на глибині 80 см стражі кордону викопали з руди 250 блоків тютюнових виробів марки «Джін лінг»іноземного виробництва без української акцизної марки.

Машиніст потягу заперечив будь-яке відношення до правопорушення. Тому через відсутність власника прихованих товарів та особи, причетної до їх незаконного переміщення через кордон, інспектори склали відповідний акт, а сигарети вартістю 12 500гривень вилучено на склад митниці.

Лише кілька днів тому на цьому ж митному посту фахівці Міндоходів знайшли у руді 450 блоків сигарет у потягу із 45 вантажних вагонів. Вартість вилучених тютюнових виробів становила 22500 гривень.

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області