Антимонопольники перевірять «рекет» Закарпатгазу в Берегові

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України перевіряє, чи правомірні дії берегівської філії пат «Закарпатгаз», вимагаючи по 100 грн. з кожної квартири за наявність «Акта перевірки стану димових і вентиляційних каналів»

За результатами моніторингу інформації у ЗМІ, Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України проводить перевірку правомірності дій Берегівської філії ПАТ «Закарпатгаз» щодо вимог наявності у кожного споживача (мешканця багатоквартирного будинку) Акта перевірки стану димових і вентиляційних каналів та правомірності від’єднання від мережі газопостачання у разі його відсутності.

З інформації зі ЗМІ, представники Берегівської філії ПАТ «Закарпатгаз» вимагали з кожної квартири багатоквартирних будинків у м. Берегово по 100.00 грн. за «Акт перевірки димових і вентиляційних каналів» та провели відключення двох багатоквартирних будинків.

На сьогоднішній день, Відділенням підготовлено лист-запит до газопостачального підприємства щодо надання інформації, пов’язаної з вищезазначеною публікацією.

Після аналізу і узагальнення інформації, що надійде до Відділення, у разі виявлення ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, буде вжито відповідні заходи реагування – надано рекомендації, або розпочато розгляд справи, – повідомили  в прес-службі Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.