Закарпатські рятувальники зустрілись з угорськими колегами

Ділові стосунки між закарпатськими та угорськими рятувальниками існують вже давно.

Приклад такої співпраці – нещодавній візит працівників оперативно-рятувальної служби Закарпаття на чолі з заступником начальника Управління з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту У ДСНС України у Закарпатській області Андрієм Сікорою до міста Ніредьгаза Саболч-Сатмар-Берег області, що в Угорщині.

Наша делегація разом із колегами з Сату-Маре (Румунія) та іншими поважними гостями взяла участь у проведенні урочистостей до Дня святого Флоріана (святий, покровитель пожежників). Зокрема, побували на відкритті пам’ятника Святому Флоріану, який встановили на однойменній площі в Ніредьгазі. Також у рамках міжнародної зустрічі українські рятувальники мали ділову розмову з начальником Директорату з питань управління в надзвичайних ситуаціях, полковником пожежної служби Угорщини Жігмондом Чепелі та його заступниками. Учасники обговорили перспективи співпраці та обмін досвідом роботи як рівноправних партнерів у частині організації рятувальної служби та протипожежного захисту населених пунктів.

«Подібне запрошення від угорських колег надходить не вперше. Так, у квітні цього року в Києві в рамках двосторонньої зустрічі представників ДСНС України з делегацією Національного генерального директорату з управління у надзвичайних ситуаціях МВС Угорщини було підписано План спільних заходів Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Національного генерального директорату з управління у надзвичайних ситуаціях Міністерства внутрішніх справ Угорщини з реалізації Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Угорської Республіки про співробітництво та надання взаємної допомоги в галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їхніх наслідків на 2013–2015 роки.

Теперішня наша зустріч в Ніредьгазі є наступним логічним етапом розвитку транскордонного співробітництва між нашим краєм та сусідньою державою. Вони, передусім, спрямовані для вирішення спільних питань щодо запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. Обопільний інтерес для рятувальників становлять насамперед усі надзвичайні події, що виникають у басейні річки Тиса. Угорські колеги зацікавлені у вивченні нашого досвіду гасіння лісових пожеж, ми ж, у свою чергу, більше зорієнтовані на вивчення роботи угорської системи оповіщення про надзвичайні події та роботу з населенням. Приємно, що угорці сприймають нас як повноцінних партнерів», – прокоментував результати зустрічі полковник служби цивільного захисту Андрій Сікора.

Також наші рятувальники мали чудову нагоду ознайомитися з визначними місцями Угорського краю.

У ДСНС України у Закарпатській області