Троє молодиків у Мукачеві прямо у кафе нюхали первентин

Вночі, близько 03:30 год. до міліцейського патрулю поблизу залізничного вокзалу у м.Мукачеві, звернувся невідомий і повідомив, що група молодиків вживає наркотичні засоби за столиком кафетерію.

Міліція одразу відреагувала та прийшла на місце події, вони побачили, що троє молодих людей, які вживали білу порошкоподібну речовину, сіли до автомобілю і поїхали. За кілька хвилин інспектори патрульної служби встановили осіб, які намагались виїхати з Мукачева.

Особами, які вживали заборонені речовини, виявились троє безробітних мукачівців, віком 31, 36 та 34 роки, які неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронців. Найстарший із них, 36-літній Михайло, притягувався до кримінальної відповідальності за злочини пов`язані зі зберіганням наркотиків, інші двоє за хуліганство.

З кафетерію, де молоді люди сиділи за столиком, слідчо-оперативною групою Мукачівського міськвідділу, вилучено близько 1,5 грама білої порошкоподібної речовини, схожої на амфетамін. З автомобіля, на якому мукачівці намагались виїхати з міста, працівниками міліції вилучено дві пластмасові баночки з білою порошкоподібною речовиною, ззовні схожою на наркотичний засіб первентин.

На сьогодні відносно фігурантів вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками одразу кількох статей Кримінального кодексу України («Незаконне публічне вживання наркотичних засобів» ст.316 та статті 309 “Незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту”). Нині проводяться додаткові перевірки, а вилучені засоби направлені на дослідження до обласного криміналістичного центру.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС