В Ужгороді відбудеться квест для молоді

6 червня 2013 року у межах проекту «Заплануй сім’ю на здоров’я!» на території ДВНЗ «Ужгородський національний університет» (вул. Університетська 14) проходитиме інформаційно-просвітницький квест для молоді «Плануєш сім’ю – плануєш здоров’я!» .

Участь у квесті візьме близько 20 команд студентів та студенток УжНУ. Організатори та учасники квесту мають на меті привернути увагу широкого кола молодих людей до проблем збереження репродуктивного здоров’я, сексуального здоров’я молоді та планування сім’ї у Закарпатській області.

Початок квесту о 13:30.

Нагородження команд переможців о 14:30.

Проект «Заплануй сім’ю на здоров’я!» – має на меті привернути увагу громадськості Закарпатської області, передусім молоді, до важливості питань збереження репродуктивного здоров’я та планування сім’ї. Через інформаційно-просвітницькі заходи популяризувати сучасні ефективні способи та методи збереження репродуктивного здоров’я людини і послуг, що надаються у сфері репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, формувати ціннісні установки населення Закарпатської області щодо збереження здоров’я.

Організатори: Ужгородський прес-клуб, Центр ґендерної освіти при УжНУ, ЗОГО «Мегасоціум», за підтримки Програми «Здоров’я жінок України».

Програма “Здоров’я жінок України” – це п’ятирічна Програма (2011-2016 рр.) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Програма впроваджується Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу в партнерстві з Фондом “Здоров’я жінки та планування сім’ї” – українською неурядовою організацією, що працює в сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я та є членом Міжнародної федерації планування сім’ї.

Мета програми “Здоров’я жінок України” – сприяти збереженню репродуктивного здоров’я жінок та пар України шляхом покращення використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи непланованій вагітності та абортам. Для досягнення мети Програма працює з українськими неурядовими організаціями, підтримуючи їхні ініціативи, спрямовані на зміну ставлення населення і створення сприятливих політик на національному та місцевому рівнях, а також зміцнюючи їх організаційну спроможність.

Джерело:  “Панорама Мукачева”