В Ужгороді міліція привітала журналістів

Начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба зустрівся напередодні свята журналістів із представниками мас-медіа.

Роботу журналістів часто порівнюють з міліцейською, адже як міліціонер, так і журналіст, разом намагаються протистояти беззаконню та злу в нашому суспільстві й державі.

Журналісти у своїх статтях, телесюжетах дають правоохоронцям інформацію про злочини та правопорушення, проблеми громадян, які потребують негайного вирішення. Важливою є й інформація про неправомірні дії та зловживання самих працівників міліції. Вона допомагає міліції очищувати власні ряди від злочинців у погонах і людей випадкових. Такі матеріали керівництвом ретельно вивчаються і якщо вони знаходять своє підтвердження, проводяться службові розстеження і навіть порушуються кримінальні провадження.

–Я належно сприймаю критику на адресу міліції,–запевнив мас-медійників генерал Варцаба.–Бо вона дає підстави для роздумів та відповідного реагування. Проте ми за критику конструктивну та об′єктивну, без перекручування фактів, виривання з контексту окремих фраз і висловів. Мій принцип: кожен міліціонер, який скоїв злочин або перевищив свої повноваження, повинен бути покараний. Повірте, що я не збираюсь відбілювати своїх підлеглих, яку б посаду вони не займали. Водночас я закликаю вас, шановні представники ЗМІ, висвітлювати події об′єктивно й неупереджено. Зі свого боку, хочу запевнити вас, що ми зробимо все можливе для того, аби журналістській професійній діяльності ніхто не перешкоджав. Усі злочини та правопорушення, скоєні стосовно журналістів, перебувають на контролі нашого міністерства і на моєму особистому контролі. Я категорично проти тиску на журналістів: фізичного та морального. Представник мас-медіа—це професійний збирач інформації, й наше завдання попередити будь-які спроби перешкоджання йому у цій соціально важливій роботі. Не припустимо, коли зневагу, грубість до представників ЗМІ виявляють працівники міліції.

Аби унеможливити такі прояви, всьому кількатисячному особовому складу закарпатської міліції роздано пам′ятки «Взаємодія міліціонера з медіа», котрі регламентують, як працівник міліції повинен спілкуватися та співпрацювати із журналістами.

Напередодні професійного свята начальник УМВС генерал Василь Варцаба привітав журналістів краю й побажав усім їм міцного здоров′я, добробуту у родинах, гострого пера та нових творчих здобутків.

А на завершення свята очільник закарпатської міліції нагородив переможців міліцейського творчого конкурсу, тих журналістів, хто найбільш об′єктивно та неупереджено висвітлює нелегку роботу правоохоронців області.

Зокрема, обласну журналістську премію імені Михайла Фатули було вручено Ігореві Стефанцю, головному редактору газети «Відомості міліції». Почесними грамотами УМВС нагороджено: Сергія Романенка, засновника та видавця газети «Вісті Тижня», Аллу Петрову, директора ТРК «Даніо 21-канал», Костянтина Черкая, кореспондента газети «Європа-центр», Галину Сернівку, власного кореспондента телеканалу «СТБ». Грошові премії одержали: кореспондент газети «Відомості міліції» Михайло Пискач, головний редактор газети «Закарпатська правда» Наталія Петерварі, власний кореспондент газети «Голос України» Василь Нитка, власний кореспондент телеканалу «ICTV» Світлана Ковбиця та інші відомі мас-медійники краю.

Не забули й за старійшину закарпатської журналістики, голову обласного відділення Національної спілки журналістів України Дмитра Воробця.

 СЗГ УМВС України в Закарпатській області