В УжНУ вперше оголосили набір студентів на спеціальність “Чеська мова та література”

У цьому році вперше в Ужгородському національному університеті оголошується набір студентів на спеціальність “Чеська мова та література” при кафедрі словацької філології.

20 років минає з часу відкриття словацького відділення на філологічному факультеті УжНУ. Сьогодні кафедра словацької філології – потужний центр словакістики в Україні.

Колектив кафедри має високий науково-педагогічний рівень. Кафедра має значний досвід у викладанні слов’янських мов, що й дозволило успішно пройти ліцензування нової спеціальності “Чеська мова та література”.

З перших днів навчання першокурсники інтенсивно вивчатимуть сучасну чеську мову з лектором Р. Жілаковою, направленим на кафедру Міністерством освіти Чеської Республіки. Починаючи з другого курсу, всі базові лінгвістичні та літературознавчі дисципліни викладатимуться чеською мовою.

Протягом навчання студенти матимуть можливість багаторазово побувати в Чеській Республіці ― на включеному семестровому навчанні в чеських університетах, а також на різних видах практик.

Спеціальність філолога-богеміста за сучасних умов дозволить нашим випускникам працювати у школах, університетах, училищах, гімназіях, адміністративних установах, на радіо та телебаченні, в редакціях газет, на митниці, приватних підприємствах, консульствах, туристичних фірмах.

Для вступу слід подати до приймальної комісії УжНУ:

1. сертифікат ЗНО з української мови та літератури;

2. сертифікат ЗНО з іноземної мови;

3. сертифікат ЗНО з історії України або світової літератури.

Джерело: zakarpattya.net.ua