Держгірпромнагляд Закарпаття подав на порушників у прокуратуру

Директори шкіл, які не відреагували належним чином на законні вимоги державних інспекторів про дотримання норм і правил промислової безпеки та охорони праці, будуть “звітувати” у прокуратурі.

За повідомленням прес-служби Закарпатського Держгірпромнагляду, ще взимку фахівцями теруправління були проведені перевірки технічного стану котелень у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах області.

За результатами керівникам закладів видані обов’язкові до виконання приписи про усунення виявлених порушень. Згодом, коли згідно з чинним законодавством інспектори здійснили позапланові перевірки щодо виконання раніше виданих приписів, було встановлено, що порушення, які створюють небезпеку для працівників та учнів ЗОШ у селах Новобарово, Кричево, Колодне Тячівського району, усунуті не були. Керівників названих шкіл довелося притягати до адміністративної відповідальності, хоча і тут не обійшлося без доволі дивного, як на освітян, демонстративного ігнорування ними законних дій перевіряючих: директори чомусь відмовилися отримувати копії постанов…

Потрапила, мовити б, на олівець інспекторам територіального управління і приватний підприємець Л. із с. Часлівці Ужгородського району. Сталася ця неприємна для неї подія під час позапланових перевірок безпечної експлуатації атракціонів, інших об’єктів відпочинку дітей, що проводяться нині на території області на виконання відповідного доручення Кабінету Міністрів України. Так, встановлені названою бізнесвумен пересувні атракціони в Рахові експлуатувалися з грубими порушеннями вимог нормативно-правових актів, до яких перевіряючі віднесли не проведення підприємцем технічного огляду атракціонів після їхнього монтажу, відсутність належних документів тощо. За наслідками перевірки виданий обов’язковий до виконання припис, роботодавця притягнуто до адміністративної відповідальності.

Позаяк територіальним управлінням вже використані всі надані законом повноваження, а порушення, допущені вказаними вище суб’єктами господарювання, продовжують становити потенційну загрозу здоров’ю і навіть життю людей, відповідні матеріали направлені для реагування у прокуратуру Закарпатської області.

Джерело: ТУ Держгірпромнагляду Закарпаття