На Закарпатті заснували журнал “Карпатський світ”

На сесії обласної ради депутати підтримали депутатський запит свого колеги щодо вивчення можливості фінансування літературно-мистецького журналу «Карпатський світ».

Видання було засноване обласною спілкою письменників та художників.

«Закарпатська організація Національної спілки письменників України та Закарпатська організація національної спілки художників України є найчисленнішими творчими об’єднаннями в нашій державі і за останні роки потужно заявили про себе на загальнодержавному рівні. Крім того в області діє ряд інших творчих організацій. Проте й досі, на відміну від інших областей, вони не мають свого видання.

Нещодавно ці організації заснували літературно-мистецький журнал «Карпатський світ», метою якого є популяризація творчого набутку письменників, художників, композиторів та майстрів народної творчості, публікація творів молодих авторів, літературних та історико-краєзнавчих досліджень духовної спадщини нашого краю. Передбачається щоквартальний його випуск тиражем 1 тис. примірників.

Однак самотужки ці обласні творчі об’єднання не в змозі видавати таке видання, на випуск одного номера якого лише поліграфічні витрати складають більше 35 тис. грн. У обласну програму підтримки періодичних видань воно також не вписується.

Враховуючи важливість випуску такого видання для розвитку літератури та мистецтва Закарпаття, духовного виховання молоді, було б доцільно матеріально підтримувати випуск цього журналу», – йдеться в запиті Михайла Кічковського.

Прес-служба Закарпатської облради