Site icon zakarpatpost.net

Скандальні швидкі від Богатирьової до Закарпаття не доїхали

Міністерство охорони здоров’я України переплатило за нові машини швидкої медичної допомоги «Peugeot Boxer» більш ніж третину виділених на них грошей. Про це ще навесні стало відомо з телепрограми «Тендер News».

Як дослідили журналісти телеканалу ТВі, при закупівлі цих автівок 2011 року бюджет зазнав збитків на 56 мільйонів 619 тисяч гривень.

За кожну швидку Міністерство віддало приватній компанії 649 тисяч гривень, при цьому експерти оцінили машину з усім наявним у ній обладнанням у 465 тисяч. Як повідомили з МВС, за фактом придбання «Peugeot Boxer» порушено кримінальну справу. А прес-служба Міністерства охорони здоров’я поінформувала: скандальні швидкі купили ще до того, як Богатирьова стала головним лікарем країни.

Як ми з’ясували, жодна з цих машин на Закарпаття не потрапила. «Впродовж 2011­–2013 років управління охорони здоров’я облдержадміністрації не закуповувало й не отримувало в централізованому порядку за кошти державного бюджету автомобілі швидкої медичної допомоги «Peugeot Boxer», – повідомив заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Володимир Брич.

За його словами, із 2011-го й до сьогодні нашій владі вдалося придбати для медзакладів краю 20 автомобілів марки «ГАЗель». Про те, скільки швидких куплено за рахунок районних бюджетів, в обласному управлінні охорони здоров’я не знають.

Ярослав ГУЛАН, “Старий Замок- Паланок”

http://7dniv.info

 

Exit mobile version