Суд Ужгорода відпустив під заставу в 250 тисяч гривень колишнього співака Максима Островського

Співак-аферист Максим Островський заплатив суду і поїхав додому, а люди вимагають посадити його за ґрати.

 

Суд Ужгорода відпустив під заставу в 250 тисяч гривень колишнього співака Максима Островського, якого підозрюють в організації афери зі швидкими кредитами. Його фірми в різних містах країни видурили в українців 25 мільйонів гривень.

Затримувати 32-річного співака в столицю приїхав УБОЗ Закарпаття. «В Ужгороді зареєстровані його фірми, там же порушені справи, тому операцію проводимо ми, а не Київський УБОЗ. Він підозрюється в шахрайстві, скоєному в особливо великих розмірах або організованою групою людей. Стаття передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років», – пояснювали оперативники. Чоловік сам вийшов з під’їзду 17-поверхівки, його зупинили, а потім тихо завели до будинку, щоб провести обшук. Через кілька годин обшук був закінчений, підозрюваного вивели, посадили в машину і повезли до Ужгорода. «Знайшли кошти, пластикові картки, тепер їдемо назад в Ужгород, щоб суд обрав підозрюваному запобіжний захід», – роз’яснили оперативники.

«Його перед судом зустрічали сотні постраждалих людей. Вони кричали: «Островського – за ґрати». Як тільки стало відомо про затримання Островського, в суди і міліцію масово пішли постраждалі від кредитної афери – нових заяв за день зібралося близько 30», – розповів правозахисник по кредитних афер Богдан Хаустов.

При цьому люди досі не знають, що Островського підозрюють у створенні фінансової афери. «Я збирався вносити черговий платіж у «Кредит Груп». Я і не міг подумати, що це афера! Плачу їм вже більше року, віддав майже 57 тисяч гривень, але кредиту так і не отримав», – розповів 58-річний Петро. Він хотів купити машину, для цього йому потрібно було 160 тисяч гривень, але оскільки він працює неофіційно, то довідку про доходи надати не міг. «Місяць за місяцем мені приходили квитанції, які я справно оплачував, тому що, за договором, будь-яке прострочення передбачало його розірвання. Мені говорили, чим більше я заплачу, тим раніше отримаю кредит, саме так було записано в договорі. Коли я дзвонив в офіс і питав, чи скоро будуть гроші, мені казали: наступного місяця. Тепер я теж піду до суду і міліції», – каже постраждалий. Нагадаємо, співак Максим Островський був затриманий в понеділок і був перевезений в Ужгородський суд. Варто додати, що арешт Островського відбувся завдяки старанням програми «Гроші». Журналістці програми вдалося влаштуватися в банк стажисткою і цілий робочий день знімати на камеру, як в псевдобанках «Б.А.Н.К. Народний», «ПАТ Європейський кредит», «Б.А.Н.К. юей», «Кредит Груп», «ТФК «Актив» обманювали простих людей і прямо в очі називали їх «лохами».

В оточенні Островського не вірять, що він міг обманювати людей. «Рік тому йому стало нецікаво співати, він повністю пішов у свій бізнес. Займався нерухомістю, у нього було кілька офісів у Києві. Я там бувала, але ні про жодні кредити не чула, всі його співробітники були завжди задоволені, жодних проблем не було», – розповіла директор артиста Христина.

http://tsn.ua