У Буштині міліціонер побив хлопця і вимагав у нього хабар

Молодший лейтенант побив жителя Тячева кийком, а потім заявив, що хлопець винен йому 1000 гривень за несплату штрафу.

Як повідомив прокурор Тячівського району Владислав Братюк, 11 червня 24-річний мешканець м. Тячів звернувся до прокуратури із завою про перевищення службових повноважень, що супроводжувались насильством та застосуванням спеціальних засобів, інспектором Буштинського відділення міліції Тячівського РВ УМВС, а також повідомив про вимагання цим міліціонером неправомірної вигоди сумою 1 тис.грн.

За інформацією тячівця, молодший лейтенант міліції М., ввечері 10 червня прийшов із невідомою особою до нього додому і, надівши кайданки, доставив до Буштинського відділення міліції Тячівського РВ УМВС України в Закарпатській області. Там, за твердженням постраждалого, працівник міліції бив його гумовим кийком по руках, ногах та тулубі, мотивуючи свої дії несплатою останнім 51 гривні штрафу за вчинення адмінправопорушення (поява в громадському місці у п’яному вигляді), – повідомляє прес-службі прокуратури ЗАкарпатської області.

Крім того, молодший лейтенант міліції сказав, що у зв’язку несплатою вказаного штрафу тячівець тепер зобов’язаний йому відшкодувати 1 тис.грн. За словами чоловіка 200 грн. він віддав правоохоронцю одразу, залишок суми міліціонер велів передати наступного дня продавцю тютюнового кіоску.

«Відомості за вказаною заявою того ж дня прокуратурою Тячівського району внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та розпочато розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.365, ч.4 ст.368 КК України, які об’єднані в одне кримінальне провадження» – пояснив Владислав Братюк.

«У ході розслідування вже встановлено, що 11 червня, неподалік Буштинського відділення міліції Тячівського РВ УМВС в Закарпатській області, потерпілий зустрівся з міліціонером та повідомив, що він частково виконав його вимогу, передавши 400 гривень продавцю тютюнового кіоску» – розповідає прокурор. «Відтак, коли міліціонер забирав гроші від від продавця кіоску його було викрито старшим слідчим прокуратури Тячівського району та працівниками ВВБ в Закарпатській області ДВБ МВС України» – сказав прокурор.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України, Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового розслідування, повідомили “НЕДІЛІ” в прес-службі прокуратури області.

http://nedilya.net