На Закарпатті прикордонний собака допоміг затримати афганців-нелегалів

Минулої ночі прикордонники Чопського загону затримали черговий «квартет» нелегалів, що прямували до Угорщини через … Тису. Щоправда, яким чином вони мали подолати досить серйозну водну перешкоду, прикордонники наразі встановлюють.

Близько третьої ранку, прикордонний наряд, що патрулював ділянку відділу «Саловка», за допомогою тепловізійного приладу виявив чотирьох осіб, що рухалися в сторону кордону. Оперативна група зі службовим собакою миттєво вирушила з підрозділу на вказаний напрямок і приступила до пошуку невідомих. За допомогою технічних засобів та чотирилапого це було не важко і вже за 10 хвилин вартові кордону спілкувалися з правопорушниками.

Затриманих виявилося четверо – двоє чоловіків, 1954 та 1996, та дві жінки, 1951 та 1998 років народження. Проте, як і в більшості випадків, ніхто з них документально свою особу, вік та громадянство підтвердити не зміг, а країною свого походження вказали Афганістан.

В подальшому, «шукачі щастя» повідомили охоронцям рубежу, що всі вони є членами однієї родини. Також вони озвучили і вартість своєї подорожі до ЄС – по 11 тисяч доларів США з однієї особи!

Наразі прикордонниками проводяться перевірочні та адміністративно-процесуальні заходи. Подальшу долю затриманих та міру покарання визначить суд, – повідомили у прес-службі Чопського прикордонного загону.