Від в’язниці закарпатця врятувало щире каяття

Берегівський районний суд виніс рішення про засудження жителя села Великі Береги.

Його, в листопаді 2012 року правоохоронці затримали за стрілянину з незареєстрованої вогнепальної зброї.

Не встиг іще хлопчина відсвяткувати своє 20-річчя як опинився на лаві підсудних за носіння та зберігання зброї вогнепальної зброї та грубе порушення громадського порядку у стані алкогольного сп′яніння.

Влітку 2010 року наш «герой» на горищі свого будинку знайшов гвинтівку та сім патронів калібру 5.6 мм.. Всупереч вимогам Закону молодик привласнив та зберігав зброю без відповідного дозволу до листопада 2012 року, доки добряче не перебрав зі спиртним. Згадавши про небезпечну «іграшку», хлопчина вийшов на центральну дорогу та почав обстрілювати ліхтарі на електричних опорах.

Після повідомлення стурбованих сусідів, берегівські міліціонери виїхали на місце події та затримали стрілка, який намагався заховати заряджену гвинтівку «Браунінг».

За даним фактом було розпочате досудове розслідування за ознаками частини 1 статті 263 (носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу) та частини 1 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

На відкритому судовому засіданні відповідно до обвинувачення хлопцю було призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Але завдяки щирому каяттю підсудного звільнили від відбуття призначеного терміну з випробувальним терміном в один рік.

 Віталій Михайлов, Берегівський РВ УМВС