Дітям з вадами зору подарували аудіокниги

Ініціатива проведення такої благодійної акції належить порталу Гуртом та особисто Олегу Ярмолінському та Оксані Франчук.

Все почалося, коли в минулому році було вирішено розпочати роботу в напрямку запису аудіокнигою повісті 1985 року «Сат-ок. Земля солоних скель». Вже тоді проект задумувався з ціллю випуску книги для незрячих та людей з вадами зору. Проект був запущений, кошти зібрали від благодійників через сайт Гуртом та в березні цього року диск був випущений загальним тиражем в одну тисячу примірників. До цього чудового проекту долучилися також відомий рівненський музикант і художник Юрко Журавель та український диригент та хормейстр Олександр Вацек.

Коли продукт був готовий, то його слід було передати кінцевим споживачам – обласним УТОСам або інтернатам для дітей із вадами зору. Тоді Гуртом звернувся до національної скаутської організації України Пласт, оскільки пластові осередки є у всіх областях України. Пласт підтримав ініціативу і погодився посприяти у передачі аудіокниг на місцях.

Частина дисків, яка надійшла в Ужгород, 18 червня була передана в Мукачівську спецшколу-інтернат для сліпих та слабозорих дітей I-II ст. В цій школі діти навчаються від 1 до 10 класу і такі ініціативи їм потрібні та приємні. Крім подяк, персонал школи також зауважує, що подальший розвиток цього проекту вкрай необхідний, оскільки часто не вистачає необіхдних книг та підручників. Портал Гуртом також наголошує на тому, що ця аудіокнига лише перша і що плануюється продовження проекту.

Додаткову інфомацію про книгу та інші ініціативи Гуртом можна прочитати за посиланням hurtom.com

Додаткова Інформація про діяльність ужгородського осередку Пласту uzh.plast.org.ua