Податкова заблокувала усі рахунки українських користувачів WebMoney

В київському офісі системи інтернет-розрахунків WebMoney.UA 11 червня пройшов обшук.

Про це повідомило обізнане джерело, що побажало залишитися неназваним, передає “ЛІГАБізнесІнформ”.

За його інформацією, з київського офісу компанії, який знаходиться біля ст. м. “Лівобережна”, вилучили сервери.

Також обшуки пройшли і в квартирах декількох топ-менеджерів компанії.

Крім того, повідомляється, що інформацію про візит податківців підтвердив один зі співробітників охорони офісного центру, в якому орендує приміщення компанія.

Співрозмовник зазначив: “Я такого ніколи не бачив, їх було кілька десятків”.

Він додав, що візитери пред’явили “посвідчення співробітників податкової”.

Зазначимо, що у WebMoney.UA давній негласний конфлікт з Нацбанком. З 2009 року НБУ відмовляється погоджувати правила роботи даної системи інтернет-розрахунків в Україні, а у жовтні 2012 року Верховна Рада прийняла закон, що посилює контроль за функціонуванням систем “електронних грошей”. Випускати їх відтепер можуть лише банки.

Сьогодні глава департаменту зі зв’язків з громадськістю WebMoney Маргарита Ормоцадзе підтвердила факт проведення податкової перевірки в компанії.

Крім того, як зазначає Інтерфакс-Україна, Міндоходів домоглося блокування на пов’язані з компанією електронні платежі WebMoney на рахунках 60 млн гривень.

“Співробітники Головного оперативного управління спільно з колегами Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів виявили значні порушення в роботі ТОВ “WebMoney Transfer” на території України”, – йдеться в повідомленні центрального офісу.

tsn.ua