Хустський суд дарував винуватцеві кривавої ДТП Нагірному необмежену свободу

Неприховане знущання над законом і громадською думкою триває.

12 червня у Хустському районному суді відбулося чергове засідання у резонансній справі Павла Нагірного. За його підсумками суддя віддалився у нарадчу кімнату і рішення оголосили сьогодні зранку.

На засіданні розглядалося клопотання прокуратури про застосування щодо Павла Нагірного примусових заходів медичного характеру.

Рішення, що його озвучив сьогодні суддя Ярослав Сідей, стало черговим знущанням “правосуддя” над законом, логікою здорового глузду і громадською думкою – за результатами розгляду справи клопотання прокуратури відхилено. Жодних обгрунтувань такого рішення наразі не прозвучало. Однак, в процесі судового розгляду суддя акцентував на тому, що, не зважаючи на те, що Павла Нагірного вже давно виписали з Закарпатської обласної психіатричної лікарні у Берегові, сторона звинувачення не надала суду документальних підтверджень того, що він видужав. А тому щодо нього не можна застосовувати заходи примусового характеру у вигляді взяття під варту. У той же час, суддя відмовив і в застосуванні щодо винуватця резонансної ДТП і примусових заходів медичного характеру. Тобто, відповідно до рішення хустської Феміди, П.Нагірний уник навіть застосування щодо нього пом’якшеного запобіжного заходу у вигляді лікування в медичному закладі під посиленим наглядом правоохоронців.

Таким чином, злочинець, що, перебуваючи п’яним за кермом, убив двох людей і ще двох покалічив, зараз насолоджується необмеженою свободою. Саме через те, що щодо П.Нагірного не було вжито жодних запобіжних заходів, які він, відповідно, не порушував, він зараз навіть не перебуває в розшуку – ані всередині держави, ані в міжнародному. Зі слів адвоката Петра Немеша, які, втім, також не були нічим підтверджені, його підопічний зараз перебуває на лікуванні в Будапешті.

Як повідомили Закарпаття онлайн джерела в правоохоронних органах, прокуратура зараз готує апеляцію на зазначене рішення Хустського районного суду. Власне у цьому, як і прогнозувало Закарпаття онлайн, полягає логіка ситуації, у “розруленні” якої на користь П.Нагірного задіяні не тільки адвокати, але й судді та правоохоронці – затягнути справу, відправивши її на розгляд по другому колу.

Єдине, що вдалося відстояти в ході зазначеного судового засідання прокуратурі та стороні, що постраждала, це те, що суддею було відхилено клопотання адвокатів П.Нагірного щодо зняття арешту на майно дружини винуватця кривавої ДТП.

Закарпаття онлайн