Держгірпромнагляд: закарпатські дорожники не дотримуються правил з охорони праці

До такого висновку дійшли державні інспектори ТУ Держгірпромнагляду у Закарпатській області внаслідок планових перевірок дотримання суб’єктами господарювання вимог з охорони праці під час проведення робіт з будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування.

За інформацією начальника державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці теруправління Сергія Петьовки, значна кількість грубих порушень правил охорони праці та промислової безпеки під час роботи дорожніх організацій краю змушувала перевіряючих у 10 випадках вдаватися навіть до тимчасових зупинок робіт. За допущені порушення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів притягнуто п’ятьох посадовців.

Так, у філії «Хустський райавтодор» чомусь «забули» провести періодичний технічний огляд автомобільного крану та призначити відповідальну особу за його справний стан і безпечне виконання робіт. У цьому ж підрозділі парові котли асфальтно-бетонного заводу експлуатувалися з несправною автоматикою безпеки.

У філії «Іршавський райавтодор» не подбали про те, щоб дорожні робітники, які виконують роботи з прибирання узбіч, були одягнуті у спеціальні яскраві жилети із світлозавертаючою поверхнею; повітряні шланги до штуцерів компресорів кріпилися за допомогою не спеціальних хомутів, а звичайним дротом.

Ряд грубих порушень мали місце також у роботі Перечинського дорожньо-ремонтного підрозділу філії «Великоберезнянський райавтодор», філії «Мукачівський райавтодор», дорожньо-експлуатаційної дільниці Хуст держпідприємства «Закарпатський облавтодор», ряду інших дорожніх організацій області. За наслідками виявлених порушень видані обов’язкові для виконання приписи та розпорядження.

Джерело: ТУ Держгірпромнагляду Закарпаття