Голандці проведуть тренінги для персоналу спеціалізованих медзакладів Закарпаття

У понеділок, 17 червня, у Закарпатській ОДА побувала делегація з Голландії.

СОФТ Tulip представляє дев’ять великих організацій, які займаються наданням широкого спектру послуг щодо покращенню якості медичної допомоги, обміну знаннями та організації тренінгів.

Іноземні експерти приїхали до Закарпаття, щоб ознайомитися з роботою фахівців медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя», Обласного центру комплексної реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів, дослідження потреб у навчанні персоналу спеціалізованих медустанов.

– Перші тренінги ми провели ще у 2006 році у Львові. Підготували тренерів для інтернатів. Навчання базувалося на удосконалення навичок роботи із дітьми з важкими психічними розладами. За ці роки роботи в Україні ми бачимо позитивні зміни. Проте, звичайно, хочеться більшого. Зокрема, завтра маємо намір вкотре відвідати психоневрологічний інтернат у с. Тур’я Ремети. Знаємо, що там ситуація досить складна. Ми можемо підготувати медсестер, лікарів цього закладу для кращого догляду за пацієнтами. Та саме від вас залежить у який умовах перебувають хворі, – розповів Ерік Блюмкольк, директор Фонду «СОФТ Туліп».

Цьогоріч на психоневрологічний інтернат у с. Тур’я Ремети було виділено з бюджету 800 тисяч гривень, залучаються і спонсорські кошти. Наразі ремонтується корпус, де проживають пацієнти, облаштовано харчоблок, в’їзд на територію інтернату. Нещодавно до виконання обов’язків приступив новий керівник.

Протягом 2012 року було проведено 2 сесії тренінгів персоналу психоневрологічного інтернату с. Тур’я Ремети. У березні 2013 року – 3-тя сесія тренінгів. Продовження навчання персоналу заплановано на осінь 2013 року, – повідомляє прес-центр Закарпатської ОДА.