Справжній рок звучав на фестивалі «Велет» у Велятині

Існує давня й відома легенда, що село Велятино Хустського району заснував опришок Пинтя Велет. Ця історія передається з покоління в покоління уже довгі роки.

Не забули про легенду й організатори рок — фестивалю, які назвали його саме іменем славного опришка «Велет». Так, саме під такою назвою 15 та 16 червня проходив перший на Закарпатті рок-фестиваль, який зібрав 25 відомих рок-гуртів з різних куточків України. Учасником свята став рок-гурт з Румунії, який також представив свою творчість.

Рок-фестиваль проходив в урочищі Ігнатівська на території бази відпочинку «Лісова казка», що у Велятині. Тут була справжня казка, адже природа, що оточує — просто вражала.

Ідея щодо організації неординарного фестивалю виникла у молоді Велятина. «Ми хочемо відкрити нові таланти серед молодих виконавців рок-музики та дати їм можливість заявити про себе широкому загалу. Часто люди, які чують, що мова йде про рок-музику, вважають це чимось страшним. Тому ми прагнемо залучити якомога більше людей різних поколінь для того, щоб зламати стереотипи про рок-культуру», — каже ініціатор та організатор рок-фестивалю Роман Петраш.

Також організатором цього дійства є Жанна Микитюк, яка не вперше береться за допомогу у проведенні свят, адже на її рахунку не одна кількість проведених різних подій. «Ідея щодо проведення такого незвичного фестивалю виникла в лютому місяці цього року після Дня Святого Валентина. Адже саме тоді у сільському будинку культури була організована рок-вечірка за участі місцевих рок-гуртів. Після цього у молоді села й виникла ідея щодо проведення такого фестивалю. Тому цю ідею ми вирішили підтримати, адже молоді потрібно допомагати», — розповідає організатор рок-фестивалю Жанна Микитюк.

Фани про свято відгукуються просто чудово й кажуть, що організувати таке дійство можуть тільки люди, які мають неабияку сміливість.

Звичайно, хочеться зазначити, що Велятино також славиться своїми косарями, проведеним фестивалем на їхню честь. Тож відтепер цей населений пункт славитиметься значно більше. Про чарівний куточок срібної землі знатиме не тільки Закарпаття, а й вся Україна.

Справжній рок подарували присутнім найкращі гурти: «Рокаш», «Тінь сонця», «Серцевий напад», «Ріплей» та багато інших. Кожен виступ був цікавий по-своєму. І, напевно, відтепер рок-музика матиме ще більше шанувальників, особливо на Хустщині.

Завершився рок-фестивль «Велет» яскравим феєрверком.

khust-rajrada.gov.ua