У закарпатських таборах відпочинку виявили численні порушення

З початку літнього оздоровчого сезону фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області постійно тримають у полі зору стан промислової безпеки та охорони праці у діючих на території краю дитячих таборах відпочинку.

Як повідомив начальник державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці теруправління Сергій ПЕТЬОВКА, до офіційного відкриття було перевірено більшість дитячих оздоровчих закладів.

Виявлено майже дві сотні порушень нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, найбільш характерними з яких були: не проведено чергові огляди будівель і споруд; ряд будівель, які не експлуатуються і знаходяться в аварійному стані, не огороджені від діючих корпусів; не обладнані належним чином шахти підйомників подачі продуктів з підвальних приміщень у харчоблоки; не проведено перевірки і випробування електроустаткування та електроінструмента; журнали інструктажів з питань охорони праці ведуться з порушеннями тощо. За наслідками перевірок державним інспекторам у 41 випадку довелося тимчасово зупиняти (забороняти) виконання окремих робіт, експлуатацію устаткування; на 13 працівників накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафів.

Подібний жорсткий підхід територіального управління до справи забезпечення належного оздоровлення дітей, як засвідчив подальший розвиток подій, повністю себе виправдав: на момент підготовки цього матеріалу абсолютна більшість виданих інспекторами розпоряджень і приписів виконана, виявлені порушення усунуто.

Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області