У Хусті пройшла сесія районної ради

12 червня відбулася вісімнадцята сесія Хустської районної ради VI скликання, порядок денний якої вміщував 15 питань.

На початку засідання очільник району зачитав інформацію про роботу районної ради в міжсесійний період. Потім присутні заслухали інформацію уповноваженого європейського фонду розвитку інвестицій «ЕДІФЕ» Василя Мельника, який розповів про програму «ЕКОВЕРДЕ», що займається поводженням з твердими побутовими відходами, повідомляє Хустська районна рада.

Далі було запропоновано включити до порядку денного два питання: «Про затвердження ставок збору за заготівлю другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань» та «Про Програму реалізації природоохоронних заходів на 2013 рік». А питання про створення комунального закладу «Хустський центр первинної медико-санітарної допомоги Хустської районної ради», яке на засіданні президії та постійних депутатських комісій було вирішено зняти з порядку денного, відклали до наступного засідання сесії районної ради.

Після цього депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Відтак, затвердили звіт начальника фінансового управління райдержадміністрації Івана Губаля про виконання районного бюджету за І квартал 2013 року. Внесли зміни до Комплексної програми профілактики злочинності на території Хустського району на 2011-2015 роки, до районної цільової соціальної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2012-2017 роки. Підтримали програму реалізації природоохоронних заходів на 2013 рік.

Найбільшу увагу присутніх було зосереджено на питанні про внесення змін до рішення районної ради № 287 від 29 грудня 2012 року «Про районний бюджет на 2013 рік». Начальник фінуправління надав детальну інформацію про направлення вільних залишків та про виділену субвенцію з обласного бюджету. Таким чином, кошти вільних залишків спрямовані: на проведення капітального ремонту амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Липовець, вартість документації проектних робіт на реконструкцію зовнішньої каналізації Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ст., капітальний ремонт даху Л. Полянської ЗОШ І-ІІІ ст., виготовлення проектно-кошторисної документації на кріплення правого берега та регулювання р. Ріка в с. Березово, виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування територіальній громаді Л. Полянської сільської ради для будівництва та обслуговування будівель і споруд навчального закладу, відновлення мереж вуличного освітлення с. Крива, а також на ряд важливих районних програм. Субвенцією з обласного бюджету кошти направлені: на придбання автомобіля переможцям конкурсу на «Кращу амбулаторію» с. Липча, на придбання будівлі для розміщення їдальні Велятинської ЗОШ, на проведення капітального ремонту котельні Забрідського дошкільного навчального закладу, на капітальний ремонт спортзалу Рокосівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та приміщень для його обслуговування, а також на капітальний ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Липовець.

Заслухавши інформацію начальника Хустського МВ УМВС України в Закарпатській області Василя Турдая про стан боротьби із злочинністю та охорони громадського порядку на території району, депутати її взяли до відома.

Говорили цього дня й про хід виконання Програми благоустрою населених пунктів Хустського району на 2011-2015 роки щодо виконання програми в фінансово-економічному та еколого-санітарному плані. Голова постійної депутатської комісії з питань законності правопорядку, регламенту та депутатської етики Василь Немеш розповів про роботу постійної комісії.

Під час засідання народні обранці підтримали ще цілу низку різноманітних районних програм. Це – програма фінансово-економічної підтримки комунального підприємства «Хустська районна друкарня» на 2013 рік, програма зайнятості населення Хустського району на період до 2017 року та програма розвитку рибного господарства в Хустському районі на 2013-2016 роки.

Обговорили цього дня й розробку детального плану на території Липчанської сільської ради, затвердили ставки збору за заготівлю другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань, а також протокольне рішення комісії з питань бюджету від 12 березня 2013 року.

Щодо питання Різне, то тут уже вкотре депутати порушили актуальну і найбільш болючу тему — дороги. Зазначимо, що у більшості населених пунктах району уже виготовлені проектно-кошторисні документації та приведені у відповідність договори-підряду. Тому найближчим часом роботи будуть виконані. Це питання знаходиться на контролі райдержадміністрації.

І так, сесія районної ради пройшла конструктивно, в атмосфері взаєморозуміння та поваги. З усіх розглянутих питань депутати прийняли позитивні рішення.

khust-rajrada.gov.ua