Закарпатські батьки зможуть записати дитину в чергу до дитсадка через Інтернет

До кінця року на Закарпатті у всіх дитсадках діятимуть електронні черги.

Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації Маріанна Кляп.

Планується, що до кінця 2013 року у всіх дитячих садочках Закарпатської області діятимуть електронні черги. Створення єдиної електронної бази даних дозволить ефективніше контролювати дітей, які перебувають у черзі до дитячого садочку.

До того ж, система дозволить прогнозувати наповнюваність дитсадків, а батьки зможуть бути впевненими, що у відповідний період дитину приймуть до садочка.

«Наразі працюємо над тим, як саме новація впроваджуватиметься на Закарпатті. Розробником системи є одна із центральних шкіл. У будь-якому впадку до кінця року в Закарпатській області ініціатива запрацює, оскільки таким є розпорядження Кабінету міністрів України», – каже Маріанна Кляп.

«Зараз визначаємося з тим, який варіант краще вибрати. Можна працювати за системою реєстрації дитини за номером свідоцтва про народження, – у такому разі батьки зможуть реєструвтаи дитину в черзі до одного дитсадка. Можна вибрати варіант, коли буде можливість реєструватися до черги 3-4 дитячих садочків. У першому випадку батьки будуть обмежені одним закладом – тим, куди дитину зареєстрували. У другому – буде вибір, однак є і певний недолік другого варіанту, оскільки тут неможливо буде визначити передбачувану наповнюваність дошкільних навчальних закладів», – пояснює посадовец.

«Керуватися будемо, перш за все, тим, щоб батькам було зручно і щоб система працювала дійсно ефективно», – додає Маріанна Кляп.

Довідка:

Повністю пілотний проект зі створення електронної черги в дитсадках створено в Дніпропетровській області, де з грудня 2012 року всі дошкільні навчальні заклади (більш як 900) у регіоні підключені до єдиного порталу “Електронний дитячий садок”. Найближче до реалізації цього проекту Кіровоградська обл. Крім того, 17 регіонів планують завершити цю роботоу або до початку навчального року, або до завершення 2013 року.

http://zaholovok.com.ua