На час спеки у Закарпатті створили 154 підрозділи пожежної охорони

У середу, 19 червня, пройшло селекторне засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

Як зазначив під час засідання Віце-прем’єр-мністр, у 2013 році вдвічі зменшилася кількість лісових пожеж в Україні. Якщо у 2012 році за такий самий період відбулося майже 800 пожеж, то у 2013 році – 433. Це, в першу чергу, завдяки відповідним превентивним заходам. Оскільки найближчим часом на більшості території країни очікується спекотна погода, Олександр Вілкул дав завдання всім службам, які входять до Комісії – здійснювати постійний моніторинг пожежної ситуації та оперативно реагувати на загрози.

У Закарпатській області щороку контроль з охорони і захисту лісу здійснюють 20 стаціонарних постів спостереження, 750 патрулів. Для локалізації та ліквідації лісових пожеж у пожежонебезпечний період у 2013 році створено 154 підрозділи пожежної охорони, чисельністю 973 особи.

Протягом 2013 року в області виникла 1 лісова пожежа (у лісовому масиві ДП «СЛАП Іршаваагроліс»). За пожежонебезпечний період 2012 року в області всталося десять лісових пожеж на площі понад 39 га.

Прес-центр Закарпатської ОДА