На Іршавщині говорили про насильство у сім’ї

В Іршавській державній адміністрації працівники служби дільничних інспекторів міліції та кримінальної міліції у справах дітей зібрали за «круглим столом» представників служби у справах дітей та центру соціальних служби аби обговорити проблеми насильства у сім’ї.

– На даний час на обліку в Іршавському райвідділу міліції перебувають 43 особи, які скоїли насильство у сім′ї. 17 таких випадків зареєстровано з початку року. Дільничними інспекторами міліції з ними постійно проводиться профілактична робота. – розпочав головний «дільничний» району Ярослав Тодавчич.

В ході обговорення присутні дійшли висновку про наявність ряду проблемних питань щодо взаємного обміну інформацією між відповідними службами за фактами вчинення насильства у сім′ї.

– До кримінальної відповідальності за втягнення неповнолітніх в злочинну діяльність та злісне невиконання обов′язків по догляду за дитиною притягнуто 12 осіб. Проте на обліку в іршавських сім′ях всього перебуває 15 дітей, які зазнали насилля у сім′ї. – стверджує начальник служби у справах дітей Іршавської РДА Ганна Попович.

На засіданні «круглого столу» прийняли рішення розробити комплекс заходів з попередження насильства в сім′ї та частіше проводити звірку обліку осіб, які потерпають від насилля.

 Віта Горзов, Іршавський МВ УМВС