Мукачівка пішла на злочин аби купити матері ліки

Мукачівські правоохоронці підозрюють у крадіжці 25-річну жительку міста над Латорицею.

Мукачівка скористалась тим, жертва залишила без догляду жіночу сумочку у місцевому кафе. Поки офіціант розмовляла з подругою, жінка потайки викрала її річ та попрямувала додому.

Останнім часом все більше громадян звертаються в міліцію з повідомленням про крадіжки особистих речей. Це і мобільні телефони, і гроші, залишені без нагляду речі, гаманці, сумки. Саме з таким повідомленням звернулася до Мукачівського міськвідділу міліції і місцева жителька Мукачева, яка розповіла що з її сумки зник гаманець в якому знаходилися гроші в сумі 3200 гривень.

Шляхом оперативно-розшукових заходів правоохоронці вийшли на крадія, а точніше – крадійку. Злочин скоїла 25-річна місцева жителька, умовно засуджена. Вона не працює, виховує трьох дітей, живе тільки на соціальні виплати, якої так не вистачає на всі життєві потреби- пояснила підозрювана. Тож, повертаючись додому, жінка зайшла до місцевого кафе аби купити води та побачила, що в закладі в ту хвилину нікого не було і запримітила жіночу сумку. Жінка непомітно підійшла та вибрала з неї гаманець і відразу пішла додому. У міськвіділку мукачівка зізналася, що скоїла крадіжку аби допомогти матері купити ліки, бо вона важко хвора, а також дітям одяг. Що власне і зробила.

“Сьогодні стосовно жінки відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального Кодексу України «Крадіжка». За свої діяння вона може отримати до трьох років позбавлення волі. А правоохоронці звертаються до місцевих жителів. Уважніше ставтесь до своїх речей. Не залишайте їх без догляду ні на прилавках магазину чи кіоску, ні в автомобілях та в інших місцях. Такими діями ви провокуєте зловмисників на злочин. Та, якщо ж ви стали жертвою злочину, не зволікайте, негайно телефонуйте 102”- зазначає начальник кримінальної міліції Мукачівського міськвідділу Іван Повханич.

 Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС