Провідні закарпатські вчителі-інформатики зібрались на обласному семінарі

Темою семінару учасники обрали: «Інноваційні технології в інформатиці та впровадження їх у навчальний процес».

Комп’ютер впевнено завоював своє місце у повсякденному житті школярів – від наймолодших до випускників.

Щороку навчальні заклади оснащуються сучасною технікою. Важливо тепер ефективно використати її. З цією метою департаментом освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації проводяться семінари «Інноваційні технології в інформатиці та впровадження їх у навчальний процес».

До навчання з вчителями інформатики залучено провідних фахівців України з цього предмета. Це Повхан Ігор Федорович – декан факультету інформаційних технологій Ужгородського національного університету, кандидат технічних наук, доцент. Автор більше 30 наукових публікацій у вітчизняних та зарубіжних виданнях.

Мельник Валентин Іванович – учитель інформатики Полтавського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості при Кременчуцькому педагогічному училищі ім. Л.С.Макаренка. Член журі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики та Всеукраїнського турніру юних інформанте.

Шакотько Віктор Васильович – заступник директора Кременчуцького педагогічного училища ім. А.С.Макаренка. Член журі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики та Всеукраїнського турніру юних інформатиків. Один з авторів підручників з інформатики для 10 та 11 класів та навчальних програм для 5-9 класів, то перемогли на Всеукраїнському конкурсі цього року.

Костюков Володимир Павлович – учитель інформатики Павлоградського міського ліцею. Член журі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики та Всеукраїнського турніру юних інформатиків. Автор робочих програм та підручників з інформатики для учнів середніх шкіл.

Мотурнак Євген Володимирович – завідувач лабораторії навчально-виховного комплексу ліцею № 100 м. Дніпропетровська. Член журі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики та Всеукраїнського турніру юних інформатиків. Переможець конкурсу „Вчитель року – 2013″ у номінації „Інформатика”.

Горошко Юрій Васильович – професор Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, доктор педагогічних наук. Член журі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики та Всеукраїнського турніру юних інформатиків. Розробник систем комп’ютерної математики Gran1 та Gran2.

Міца Олександр Володимирович – доцент Ужгородського національного університету, кандидат технічних наук. Автор більше 50 наукових публікацій у вітчизняних та зарубіжних виданнях.

Паньков Андрій Вікторович – науковий співробітник Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України.

Протягом чотирьох днів у семінарах, Ужгороді, Виноградові, Хусті і Міжгір’ї візьмуть участь всі вчителі інформатики області, що послужить доброю підготовкою до нового навчального року.

Джерело: Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти