Ужгородська прокуратура перевірятиме законність викупу землі в центрі міста

Ужгородська прокуратура ініціювала питання щодо проведення перевірки Державною інспекцією сільського господарства в Закарпатскій області стосовно фактів, викладених у публікаціях, в тому числі правомірності встановлення вартості земельної ділянки.

Також ініційовано проведення перевірки інших рішень даної сесії міськради щодо виділення земельних ділянок в Ужгороді.

«У регіональних ЗМІ висвітлено інформацію щодо результатіав сесії Ужгородської міської ради, проведеної 18 червня. Серед іншого, в публікаціях інтернет-ресурсів наголошувалось на рішенні сесії Ужгородської міської ради, яким дозволено викуп земельної ділянки по вул. Волошина 22 в Ужгороді та встановлено ціну даної земельної ділянки»- інформує старший прокурор прокуратури міста Ужгорода Вадим Савчак.

Він зазначив, що основою для проведення експертної оцінки для подальшого викупу земельної ділянки є наявність відомостей з нормативно-грошової оцінки земель міста. Відтак у квітні цього року, за позовом прокуратури Ужгорода, Закарпатський окружний адміністративний суд зобов’язав міськраду передати матеріали нормативної грошової оцінки земель міста управлінню Держземагентства в Ужгородському районі. Попри це, посадовці міської ради продовжують діяти за власною методикою щодо встановлення плати за землю, нормативно-грошова оцінка якої ще не проводилася.

Прес-служба прокуратури міста Ужгорода