Газета “Відомості міліції” святкує сімнадцятий День народження

Чи потрібно озиратися назад, у минуле? Мабуть, потрібно, але лишень для того, аби проаналізувати прожиті роки, зробити правильні висновки, визначити причини, через які виникали невдачі. А також, щоб з надією поглянути у день прийдешній, сподіваючись на його прихильність.
Зазвичай припідняти завісу, яка розділяє життя на часові смуги, хочеться, коли приходить усвідомлення: ось іще один рік стає нашою пам’яттю. Для газети «Відомості міліції» це вже сімнадцятий рік. За мірками друкованого видання, вік – доволі поважний, коли за плечима є вже чималий багаж досвіду, знань і навиків, усталені традиції і чимало нововведень. А ось з позицій загальнолюдських – це ще не повноліття, але вже початок зрілого погляду на життя і прекрасної пори юначого запалу, прагнення осягнути незвідане та невивчене.

Будь-яка журналістська продукція, у тому числі й газета, трохи нагадує світлини. На одних – наше сьогодення, таке близьке і знайоме; на інших – давно забуті дні, з якими пов’язані різні спогади. Тому ми не раз полюбляємо погортати пожовклі від часу сторінки газетних підшивок, де наче у старому бабусиному фотоальбомі, зафіксована частинка історії – історії виникнення і становлення нашого видання.

Газета «Відомості міліції» вперше з’явилася на світ у далекому 1996-му. Це був період складних змін у суспільстві, яке потребувало свіжої думки, іншого бачення, відчувало спрагу у «смаженій» кримінальній інформації. Нині ми також переживаємо подібний переломний момент.

Але з появою Всесвітньої електронної мережі нестачі в новинах громадськість не відчуває, правда, потребує, аби подані у ЗМІ факти були перевіреними, об’єктивними і змістовними. Колись, у сиву давнину, китайські мудреці влучно підмітили, що жити в період змін нелегко. Однак, коли поруч – надійні друзі, тоді не лякають жодні труднощі та негаразди. Тож на завершення хочеться пригадати іспанську народну приказку «Manana sera otro dia», що в перекладі означає «І завтра знову буде день».

Колектив газети «Відомості міліції»

https://zakarpatpost.net