На Закарпатті провели семінар Асоціації ветеранів МВС України

Днями відбувся справжній саміт за участі голів багатьох первинних ветеранських організації нашого краю та інших областей, зокрема Львівської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Вінницької, Чернігівської та Житомирської.

Відкрив семінар-нараду начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба. У своєму виступі Василь Миколайович розповів про стан криміногенної ситуації в краї, окреслив основні завдання, що доводиться вирішувати ветеранським організаціям відповідно до підписаного Меморандуму про співпрацю між Міністерством внутрішніх справ України та громадськими організаціями.

З доповіддю про роботу ветеранських організацій закарпатської міліції стосовно вирішення соціальних питань ветеранів, їх участь у вихованні молодого поповнення ОВС та завдання щодо поліпшення цієї співпраці перед присутніми виступив голова Закарпатської обласної ветеранської організації Віктор Отовчиць. На нараді також порушувалася низка актуальних і злободенних питань. Вони, насамперед, стосувалися пенсійного забезпечення, оздоровлення та надання медичної допомоги ветеранам. Йшлося також про співпрацю таких організацій з місцевими органами влади, засобами масової інформації тощо.

Своїм досвідом роботи поділилися ветерани Берегівщини, Мукачівщини, Перечинщини та Ужгородщини. А гості з Львівської, Волинської, Хмельницької та Чернігівської областей ознайомили присутніх з власною практикою налагодження такої діяльності.

Підбив підсумки роботи семінару та визначив план заходів щодо відзначення 70 річниці Перемоги у ВВв та десятої річниці створення Асоціації ветеранів МВСУ перший заступник голови ради цієї Асоціації Павло Карлов.

Зустріч виявилася змістовною і цікавою. На завершення гості мали змогу поспілкуватися у невимушеній обстановці, відвідати багато цікавих місць Закарпаття.

Ігор Стефанець, «Відомості міліції»