Про що “мізкували” разом освітяни Ужгорода та Мукачева?

18 червня 2013 року у рамках Всеукраїнської акції “Нові стандарти – нова школа” Мукачево відвідала делегація освітян міста Ужгород у складі начальника управління освіти, голови міськкому профспілки працівників освіти, завідувача методичного кабінету та керівників навчальних закладів.

Зі станом готовності управління освіти виконавчого комітету Мукачівської міської ради та навчальних закладів міста до впровадження нового державного стандарту в 2-х та 5-х класах членів делегації ознайомив начальник управління освіти Михайло Андрійович Мотильчак.

В рамках проведення акції члени делегації мали змогу відвідати загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 11, дошкільний навчальний заклад № 34, Мукачівську гімназію, ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 ім. О.С.Пушкіна та ознайомитись з навчальною та матеріально- технічною базою навчальних закладів. З презентацією готовності до впровадження нових Державних стандартів початкової, базової та повної загальної середньої освіти учасників акції ознайомили директор ЗОШ № 11 Попович Н.В., директор гімназії Цифра В.І. та заступник директора з НВР ЗОШ № 1 Василенко Н.О.

Питання співпраці педагогічних колективів дошкільного та загальноосвітніх навчальних закладів, забезпечення наступності між дошкільною і початковою освітою, підготовки дітей до школи, впровадження нових стандартів дошкільної та початкової освіти висвітлила завідуюча ДНЗ № 34 Фегир Е.Р.

Приємні враження залишилися в гостей після відвідування музею художніх мистецтв гімназії та Пушкінського літературного музею ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 ім. О.С.Пушкіна.

За результатами зустрічі зроблено висновки, що навчальні заклади міста готові до впровадження нових державних стандартів, освітян Мукачева та Ужгорода об’єднує як спільна справа, так і спільні проблеми і висловлено зацікавленість щодо подальшої співпраці.

Управління освіти м.Мукачево