Закарпатські плавці привезли додому 18 медалей

Закарпатські спортсмени вибороли відмінний результат на V літніх Всеукраїнських ігор ветеранів спорту з плавання пам’яті М. М. Баки. Там вони отримали 5 золотих медалей, 5 срібних і 8 бронзових.

Усі вони – представники Федерації водних видів спорту Закарпаття. Про це повідомив Роберт Левицький, голова Федерації.

Загалом, на всеукраїнських змаганнях закарпатці посіли друге місце у командному заліку у своїй групі (від області було 8 учасників, серед них 3 жінки). Усі отримали призові місця та продемонстрували високий рівень підготовки. Більшість – ужгородці. Крім того, Мукачево на змаганнях представляв Михайло Щербак, володар золота і бронзи. По поверненню в Ужгород спортсмени поділилися враженнями із журналістами.

Олег Ковган розповів, що до занять спортом і участі у змаганнях його стимулює робота, адже спортсмен викладає фізкультуру у школі. «Суперники були дуже сильні, зокрема, команда з Криму, – каже О. Ковган про всеукраїнські змагання. – Але я отримав задоволення, адже спорт – це мій стиль життя».

Беата Мендел поділилася: «Треба сказати спасибі нашим хлопцям, які запрошували мене на тренування. Моя тренер Віолетта Мокіна, до речі, тренує зараз мого сина. Я знову почала плавати і з задоволенням поїхала на змагання. Дуже задоволена результатом, посіла 3 місце (50 метрів? брас), до другого місця не вистачило лише кілька сотих секунд. Що відчуваю? Ви знаєте… гордість! Це справді гордість, що ти у своєму віці можеш не те що проплисти, а й перемогти. Крім того, один з учасників у день змагань відсвяткував свій 80-й день народження. Брати участь у такому солідному віці – це чудово! І це добрий приклад для молоді, пропаганда здорового способу життя».

«Золота рибка Закарпаття» Олександра Корольова на згаданих змаганнях здобула три золоті медалі, 2 з них – з рекордом. «Ці дисципліни, особливо брас, я люблю з дитинства, – розповіла спортменка. – Усіма перемогами завдячую своєму тренеру, він навчив мене плавати, досягати успіху, долати перешкоди, програвати (і таке було). А для перемоги необхідна праця, бажання і, можливо, талант».

Роберт Левицький каже: «Я радий, що нам вдалося повернути тренерський склад і розпочати заняття з молоддю. Ми організували масову роботу і порахували, що тільки ДЮСШ за 2,5 років поставила на воду понад 1200 діток, які зараз на воді почувають себе безпечно. Щоб говорити про результати на змаганнях, повинна бути належна матеріальна база. Наразі маємо підтримку з боку міського голови. У вересні плануємо запустити спеціалізований спортивний зал для плавання. В західному регіоні України подібний є лише у Львові. В Ужгороді був тільки у 60-х роках. Ці та інші заходи входять до стратегії розвитку водних спорту обласної Федерації».

ЗІК