Закарпатські лісівники продемонстрували словакам новації в лісогосподарстві

На території Закарпаття та Івано-Франківщини пройшов перший польовий семінар із серії чотирьох семінарів, запланованих в 2013 році для українських лісівників, а також їх колег з Кошицького та Пряшівського країв Словаччини.

Програма семінару мала дві головні цілі: ознайомити присутніх з результатами проекту після першого року виконання та обговорити питання спільного інтересу і, відтак започаткувати подальшу співпрацю лісівників України та Словаччини.

На зустрічі словацької делегації, що складалася з 15 лісівників та науковців, з начальником Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігорем Фізиком обговорили питання ведення лісового господарства в Закарпатті та Словаччині. Учасників ознайомили з роботою Карпатського регіонального навчального центру підвищення кваліфікації лісівників, який є асоційованим партнером проекту і використовуватиме його результати в свої подальшій діяльності. Одним з таких результатів є навчальна пробна площа Міжгір’я у Росільнянському лісництві ДП «Солотвинське лісове господарство», закладена для практичного навчання лісівників багатофункціональному наближеному до природи лісівництву на прикладі вирощування деревостанів характерних для даного регіону Карпат. Учасники пройшли інформаційною стежкою довжиною 1, 5 км, що поєднує три навчальні ділянки та шість інформаційних стендів.

Під час переїздів з однієї локації на іншу лісівники мали змогу познайомитися ближче і обговорити питання, які їх цікавлять.

Вже днями словацькі лісівники прийматимуть українців в лісах Кошицького краю.

ЗІК