В Ужгороді відбулась координаційна рада з питань профілактики злочинності серед дітей

4 липня, відбулося засідання координаційної ради у справах дітей. Зокрема, порушувалося питання профілактики злочинності серед дітей та захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Упродовж п’яти місяців 2013 року в області рівень підліткової злочинності знизився більш як на 15%. Суттєво зменшилась кількість хуліганств, грабежів, розбоїв, вчинених неповнолітніми.

Особлива увага з початку року спрямовувалась на своєчасне виявлення дорослих осіб, які негативно впливають на виховання дітей. В області виявлено 8 фактів використання малолітньої дитини для заняття жебракуванням, за цими фактами відкрито кримінальні провадження. До адмінвідповідальності за невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей складено 522 адмінпротоколи.

Станом на 1 червня 2013 року в області проживало 2410 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 77% дітей зазначеної категорії охоплено сімейними формами виховання.

На утримання інтернатних закладів Міністерства молоді і спорту в обласному бюджеті на 2013 рік передбачено 31407,8 тис. гривень, на утримання дитячих будинків-інтернатів – 19070,9 тис. грн.

Як зазначили учасники наради, керівниками інтернатних установ створюються належні умови для проживання підопічних, забезпечення їх збалансованим харчуванням, медичним обслуговуванням.

Джерело: Прес-центр Закарпатської ОДА