Мер Мукачева відправив міністра Табачника в Берегівську психлікарню

Міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл  досить різко відреагував на слова міністра освіти і молоді Дмитра Табачника, який сказав, що посилення вивчення української мови угорцями Закарпаття є зайвим.

“Важко щось відповісти міністру освіти, який вважає, що угорцям ‎Закарпаття не потрібна українська мова. Але якщо він справді так вважає – йому однозначно треба їхати в ‎Берегово. Нехай поспілкується з угорцями і за одне підлічиться, якщо є така можливість. Там для цього є відома на все Закарпаття лікарня”, – сказав З. Ленд’єл у своїй сторінці в соціальній мережі https://www.facebook.com

Як відомо, в Берегові розташована обласна психіатрична лікарня.

Як раніше повідомляло http://zakarpattya.net.ua на пропозицію нардепа-“регіонала” Іштвана Гайдоша “покращити вивчення української мови в школах регіону, де навчання ведеться угорською мовою, за рахунок однієї години, яка виділяється на другу іноземну мову”, Табачник відреагував негативно і вважає посилення вивчення української мови угорцями зайвим. «Ваша пропозиція неправильна. Від багатомовності виграє кожна освічена людина. Ми забезпечуємо всі школи підручниками угорською мовою. Збіднювати дітей, відбираючи у них урок вивчення другої іноземної мови на користь української, буде дискримінаційно. Позиція міністерства — всі школи повинні виконувати держстандарти », — заявив Табачник.

http://zakarpattya.net.ua