Закарпатець обікрав магазин на Рахівщині

Маючи за плечима «тюремний стаж», 25-річний молодик і не думав зав’язувати з крадіжками.

Приїхавши погостювати до бабусі в смт Великий Бичків, що на Рахівщині, парубок одразу ж потрапив в поле зору дільничного інспектора міліції Мирослава Сабова.

Розпочалося усе з повідомлення мешканки села Ділове про крадіжку з її магазину грошей, продуктів харчування та алкогольних напоїв на загальну суму близько 2500 гривень. Вислухавши власницю торгівельного закладу, «дільничний» викликав слідчо-оперативну групу та одразу ж згадав про давнього «знайомого», що вже декілька днів вештався по селу.

Того ж дня «за гарячими слідами» разом з оперативником Юрієм Ясінським міліціонери затримати підозрюваних. Як виявилося, «на справу» гість ходив не сам. Допомагав у цьому його 15-річний племінник – крадії серед ночі прийшли до магазину з драбиною, дісталися до вікна, відігнули грати та розбили шибку. Тоді вже молодший напарник спокійно вліз у приміщення та виніс вдосталь краденого.

Наразі винних у вчиненні злочину опитано та відпущено, а речові докази вилучено. Хоча в скоєному вони і зізналися, однак порушено кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка), за що передбачено позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

– Цей випадок вкотре доводить власникам крамниць та закладів відпочинку, що їхне майно потребує кращого захисту. Адже працівникам державної служби охороно неодноразово вдавалося попереджувати крадіжки, як з приватних так і з державних закладів. Не варто заощаджувати, адже така послуга вартує не більше ста гривень на місяць. – зауважує начальник Рахівського райвідділу міліції Віталій Шимоняк.

Олеся Чайковська, Рахівський РВ УМВС