На Закарпатті розпочинається акція “Я – благодійник”

В Ужгороді відбулася прес-конференція організаторів проекту «Я- Благодійник», який започаткував для популяризації благодійності серед населення Закарпатський обласний фонд «Нове покоління».

7 липня на площі Театральній в Ужгороді (18.00) розпочнеться благодійна акція з мистецькими виступами, фаєр-шоу, подарунками та морозивом. Детальніше про захід, а також роботу, які упродовж 10 років здійснював фонд («Персональний адвокат», «Перший Закарпатський благодійний магазин», «Ужгород – любимий город» та інші) розказали представники «Нового покоління».

Роберт Йовні, Президент ЗОБФ «Нове покоління», голова комісії з питань моралі Громадської ради при Закарпатській ОДА зауважив, що фонд працює вже десять років, напрямки діяльності охоплюють як надання безпосередньо гуманітарної допомоги, так і здійснення окремих проектів. Зокрема, діє соціальний центр (пл.Ш.Петефі, 47, 2-ий поверх), де надається також юридична допомога. «Нашою метою є популяризувати благодійність в Україні, бо існують організації, які себе дискредитували і підірвали довіру до благодійництво – каже Роберт Йовні. – Ми працюємо з державними службами, пересічними громадянами, самі шукаємо кошти.

Сформували велику базу членів фонду, люди активно підтримують наші ідеї.».

Вікторія Чечко, менеджер проектів ЗОБФ «Нове покоління» детальніше розповіла про концерт, який відбудеться у неділю в Ужгороді. «Передбачено танцювальні та вокальні виступи, різноманітні конкурси для дітей та дорослих, – каже Вікторія, – розігруватиметься благодійна лотерея, роздаватиметься безкоштовно морозиво. Серед учасників розіграють також 5 сертифікатів на квитки концерту всесвітньовідомого гурту Scorpions, яки виступатиме 7 листопада в Києві.

Діє благодійний фонд і в соцмережах. Там об’єднує 4200 прихильників. Про це детальніше розповів Володимир Морозов, працівник ЗОБФ «Нове покоління». «Через соцмережі ми знайшли людей, які допомагали спонсорувати наші проекти», – зауважив він.

Ярослав Шафар, голова комісії з питань благодійності та меценатства Громадської ради при Закарпатській ОДА озвучив деталі конкурсу, яки стартує на Закарпатті і має назву «Благодійність крізь об’єктив». «Ця ініціатива пішла від Громадської ради при Закарпатській ОДА, – каже Ярослав Шафар. – Люди не звикли кричати про благі справи, але точно є багато фотографів як професійних, так і любителів, які зафіксували у кадрі якусь допомогу: хтось поремонтував міст, чи купив інвалідний візок тощо».

20 найкращих відібраних фото візьмуть участь у виставці, яка відбудеться до Дня Ужгорода в одній з галерей. Організатори чекають фото за адресою adsl@email.ua

Паралельно Громадська рада оголосила конкурс «Благодійник року», обиратимуть найкращих у 6 номінаціях. Заповнена заявка на участь у конкурсі та додані матеріали з позначкою “Благодійник року” потрібно надсилати на адресу Громадської Ради при Закарпатській ОДА до 20 листопада 2013 року. Переможці визначаються Оргкомітетом конкурсу до Дня благодійництва, який відзначається в Україні в другу неділю грудня.

На завершення прес-конференції Роберт Йовні завуважив, що спочатку роботи у Фонді був налаштований дуже ідеалістично щодо спілкування з людьми. « Буду допомагати людям, працювати з ними, думав я, – каже Роберт, – але характеру у людей різний, багатьом соромно просити про допомогу. Довелося пройти навчання у Інституті психотерапії, щоб сприймати важкі моменти».

Підтримали благодійний концерт 7 липня такі заклади: ресторан «Будапешт», салон «Podium style», “Roshen”, фітнес-клуб “Fit Curves”, Товариство Страйлер «Морозиво Рудь», кафе-бар “Deep”, магазин-салон флористики та декору «Бутон», кав’ярня «Тотем», нічний клуб «Максімум», бар-кафе «Нікіта», кав’ярня Кавови двір», автомийка «Атлантіс», кафе «Пельменна», с. Холомок.

 Ужгородський прес-клуб реформ