Закарпатські пенсіонери мають право на пільгу при сплаті земельного податку

Громадяни, які вийшли на пенсію за віком мають право на пільгу при сплаті земельного податку. Це передбачено п. 281.1 статті 281 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року із змінами та доповненнями.

Для отримання такої пільги фізична особа повинна подати до відповідного територіального органу Міндоходів за місцезнаходженням земельної ділянки заяву та документи, які посвідчують її право на пільгу (паспорт, пенсійне посвідчення, тощо).

Громадяни, які вийшли на пенсію не за віком (за вислугу років, внаслідок інвалідності, в разі втрати годувальника та ін.) мають право на пільгу щодо сплати земельного податку після досягнення ними пенсійного віку.

Окрім того, кодексом передбачено звільнення від сплати земельного податку інвалідів першої та другої груп, ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», фізичних осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати земельного податку, передбачене для відповідної категорії громадян, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм.

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області

https://zakarpatpost.net