З Ужгорода відкриють авіарейс до Праги

Можливість такого нововведення обговорили голова обласної адміністрації Олександр Ледида та директор авіакомпанії «Мотор-Січ» Геннадій Маслов.

Насамперед, керівник компанії «Мотор-Січ» зазначив: ідея запровадити польоти з Ужгорода до Києва таки виправдала себе – наразі середня заповненість літака на цьому напрямку складає 70%. Відтак, час рухатися далі:

– Ми завершуємо останні приготування, тож, за планом, вже з вересня – фактично за півтора місяці, – з Ужгородського міжнародного аеропорту до столиці Чехії Праги літатиме компактний АН-140. Аби реалізувати задумане, необхідна підтримка обласної влади та бізнес-компаній, котрі працюють на території краю, – розказав Геннадій Маслов

Цінова політика, запевнив бізнесмен, буде демократичною. Для початку літак за маршрутом Ужгород-Прага, швидше за все, курсуватиме на вихідних – з вильотом з обласного центру у суботу та поверненням зі столиці Чехії у понеділок. Такий графік обумовлений, зокрема, й туристичною привабливістю маршруту.

Очільник Закарпаття Олександр Ледида, наголосив: підтримує цю ідею:

– Незабаром матиму зустріч з керівниками транснаціональних компаній, які працюють на Закарпатті. Знаю, що вони у першу чергу зацікавлені у такому рейсі, тож, переконаний, візьмуть на себе частину фінансових зобов’язань. Також можете розраховувати на цілковиту підтримку обласної влади. Ми зацікавлені, щоб Міжнародний аеропорт «Ужгород» працював максимально ефективно.

Також під час зустрічі обговорили ще одне не менш актуальне питання – з вересня в області базуватиметься вертоліт МІ-2 для потреб екстреної медицини. Літальний апарат обладнано сучасною медтехнікою: під час польоту пацієнту можуть зробити кардіограму, поставити крапельницю. Розрахований він на 4-х осіб – пілота, двох медиків та, власне, хворого. Наразі «Мотор-Січ» обслуговує такі вильоти на Вінниччині та у Запорізькій області. Як розповів директор компанії, за місяць у цих областях здійснюються 2-3 екстрених вильоти.

Прес-центр ОДА

https://zakarpatpost.net