Мешканець Виноградівщини розповів про бездіяльність міліції у районі

У країні міліцейське свавілля, – саме так можна сказати про останні події, пов’язані з правооронними органами. Про це заявляють пересічні українці. Один з прикладів – жахливий випадок у селищі Врадіївка на Миколаївщині. Там люди вийшли на протест, коли дізналися про жорстоке побиття і зґвалтування місцевої жінки, до якого причетні міліціонери.

Багато питань і претензій до роботи правоохоронних органів є і у закарпатців. Так, за словами жителя Виноградівщини, стражі порядку неодноразово погрожували йому, намагалися підпалити будинок і розповсюджували у районному центрі листівки з образливим текстом.

Колишній міліціонер Федір Щубер сам став заручником української правоохоронної системи. Йому і не снилося, що з ним колись таке може трапитись. За вислугою років чоловік уже давно на пенсії.

Разом зі своїми колегами – однодумцями у районному центрі створили громадське формування «Апологет». Робота громадської організації полягала у співпраці з органами місцевого самоврядування, виконавчою владою та міліцією. За час роботи громадського формування, а це більше десяти років, йому вдалось розкрити чимало злочинів і вирішити багато проблем, з якими зверталися люди, – каже чоловік.

Тепер пан Федір просить допомоги у журналістів, аби донести до керівництва факти бездіяльності Виноградівської міліції. Федір Щубер вважає, що до всіх залякувань і погроз на його адресу причетні посадові особи, серед яких також і колишні правоохоронці. Каже: вони зацікавлені, щоб він своєю громадською діяльністю не перешкоджав їм. Куплені дипломи, махінації із землею, незаконна вирубка лісів – це не весь перелік справ, про які розповідає колишній правоохоронець. Разом з дружиною вони живуть, як на пороховій бочці і сподіваються, що їхньому залякуванню хтось покладе край.

Декілька днів тому у центрі міста поряд із місцем роботи на дошці оголошень пан Федір побачив листівки із своїм зображенням. Написаний на ній текст мав образливий характер. Чоловік звернувся до правоохоронних органів із заявою, але йому відмовили у реєстрації. І лише після розмови з керівником райвідділу міліції погодились зареєструвати документ. Федір Щубер каже: вийшов на стежку війни і готовий боротись до останнього.

http://zakarpattya.net.ua