На Буковині п’ятеро міліціонерів поламали ребра 19-річному хлопцю

На Буковині в Сокирянському райвідділі міліції жорстоко побили 19-річного хлопця, вибиваючи у нього дізнання.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Чернівецької облдержадміністрації, про це заявила матір потерпілого хлопця, зателефонувавши на «губернаторський мобільний телефон».

«До голови Чернівецької ОДА зателефонувала жителька одного з сіл Сокирянського району і повідомила про неправомірні дії працівників міліції. З її слів, за підозрою у вчиненні крадіжки місцеві міліціонери затримали її 19-річного сина, і, з метою добитися зізнання у скоєнні злочину, 5 працівників райвідділу побили хлопця, відтак він був госпіталізований», – йдеться у повідомленні.

10 липня, за дорученням губернатора Михайла Папієва з матір’ю потерпілого та її сином, які скаржаться на дії міліціонерів, зустрівся перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць. «Під час спілкування з потерпілими, Г.Галиць повідомив, що голова ОДА Михайло Папієв про даний випадок «інформував прокурора області і попросив взяти розслідування справи під особистий контроль», – йдеться у повідомленні. Заява матері щодо побиття міліціонерами її сина розслідується прокуратурою області.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Чернівецької області, на запрошення прокурора Чернівецької області Петра Коваля відбулася зустріч із матір’ю потерпілого жителя одного із сіл Сокирянського району з метою уточнення, на її думку, протиправних дій з боку працівників міліції. Повідомлення про кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань. «Створена слідчо-оперативна група, до складу котрої увійшли досвідчені працівники слідчого апарату прокуратури області, які проводять першочергові слідчі дії щодо встановлення всіх обставин даної події», – повідомляють в обласній прокуратурі.

Водночас, як стало відомо з достовірних джерел, ця подія сталася ще 20 червня цього року. За даними джерела, міліціонери Сокирянського РВВС застосували грубу фізичну силу до підлітка – жителя села Білоусівка Сокирянського району, фізично вибиваючи у нього покази. У підлітка, за даними джерела, були зламані кілька ребер та пошкоджені нирки. «Перевіряється інформація потерпілого, що ці міліціонери були напідпитку», – додало джерело.

http://www.unian.ua