Мукачівські міліціонери вилучають наркотики

В ході проведення оперативно – профілактичних заходів під умовною назвою «Мак-2013», правоохоронці Мукачівського міського відділу міліції виявляють осіб, які вирощують, вживають чи зберігають наркотичні засоби.

Вказані відпрацювання планові і, зазвичай, проходять у літній період, коли «народні агрономи» займаються посівом та вирощуванням нарковмістких культур. Тому основні сили правоохоронців спрямовані на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркотичної сировини, а також встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які займаються незаконними операціями з наркотичними засобами. Крім того, ведеться активна робота щодо недопущення фактів незаконного вживання та розповсюдження наркотичних засобів.

Так, працівниками управління відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків спільно з працівниками Мукачівського міського відділу міліції неподалік однієї з кав`ярень міста було помічено молодика. Останній, побачивши правоохоронців, почав помітно нервувати, а вже при особистому огляді, стала зрозумілою його поведінка. Із кишень шортів від 22-літнього юнака було вилучено поліетиленовий пакет з речовиною білого кольору, схожою на метамфетамін. Як повідомив мукачівець, дану речовину взяв від свого товариша і мав намір її продати. По даному факту слідчими міськвідділу відкрите кримінальне провадження за част.1 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Окрім того, в рамках проведення операції «Мак» під час притягнення за адміністративне правопорушення 41-літнього мешканця Мукачівського району, дільничний інспектор Юрій Ільницький виявив прозорий поліетиленовий пакет з сухою подрібненою речовиною схожою на марихуану, вагою близько 9 грам. Як пізніше розповів затриманий, кущ коноплі чоловік знайшов, листя висушив і зберігав для власного вживання. По даному факту відкрите кримінальне провадження за част.1 ст.309 Кримінального кодексу України (Незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту). Вилучені речовини направлено на дослідження до експертного центру при УМВС України в Закарпатській області. Тривають досудові перевірки.

Джерело: Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС