На Закарпатті батьки отримали можливість записати свою дитину в дитячий садок через мережу Інтернет

Сьогодні своїх дітей у дитячі садочки уже реєструють батьки міст Ужгорода та Берегова, а до кінця року такі послуги надаватимуть всі дошкільні навчальні заклади області.

З метою забезпечення права дитини на здобуття дошкільної освіти, спрощення процедури та вільного доступу до інформації реєстрація дітей на чергу в дошкільні навчальні заклади області, що знаходяться у комунальній власності, буде проводитися через мережу Інтернет самостійно – на освітньому порталі Закарпатської області (zakosvita.com.ua), а також на сайтах відділів (управлінь) освітою райдержадміністрацій та міськвиконкомів, дошкільних навчальних закладів.

Система електронної реєстрації створена в рамках інформаційно-освітнього проекту „Електронний дошкільний навчальний заклад”. Її переваги очевидні: зменшення черги, оскільки одну дитину можна буде зареєструвати лише в один заклад, здійснення віртуальної екскурсії дитсадком тощо.

Таким чином, батьки отримали можливість через Всесвітню мережу обрати для своєї дитини ті умови для здобуття дошкільної освіти, які сприятимуть розкриттю й інтелектуального потенціалу та творчих здібностей, де талановиті та фахові педагоги забезпечать повноцінний розвиток дітей.

http://carpathia.gov.ua